OTVÍRÁNÍ OKÝNEK K DALŠÍM PŘÍLEŽITOSTEM

Předevčírem se mi stala taková vtipná příhoda. Z ničeho nic mi v emailu přistane zpráva od neznámé firmy – Vistaprint. Nejdřív checkuju, jestli si nespletli adresu nebo jestli to nebude nějaké to Africké „I`d like to give you 25 milion USD in gold…“ kind of thing.

Otevřu email a vidím v AJ napsané: „Dostali jsme na Vás doporučení od JetBrains.“ Hah! Tak už vím, odkud vítr vane. Podívám se na jejich stránky, pozice, jooo, .NET, to by se mohlo hodit do portfolia. Hned si vzpomenu na FSharping, na kterým jsem byla v pondělí. Možná bych teď mohla doopravdy zaměstnat Džoukra, aby mi našel těch 10 (tentokrát) C# (a ne Javistů) za to, že mi polil mé nové oblečení pivem. #notnice #sweetrevenge

Se spokojeným úsměvem jim odpovídám – jo, vypadáte super, pojďme probrat další detaily. Pošlu email a vyrazím k psycholožce…

O 3 hodiny později na cestě domů místo chytání Pokémonů checkuju emaily. Vidím email od O. Bartoše a v předmětu – Intro Luu Ly <> Pierre / VistaPrint. Podívám se znova na první email od Vistaprint, na druhý mail od Vistaprint, ano jsou to identické firmy.

No, ego boost jak kráva! Kdy se mi někdy poštěstilo, že by na mě byla doporučení ze 2 nezávislých zdrojů. Večeře mi o to chutnala víc.

Samozřejmě se s Vistaprint sejdu hned druhý den. Vypadají na fajn firmu. Specializují se na e-commerce, marketingové věci, weby pro menší podniky. Prý zaměstnávají lidi z MIT a dalších prestižních univerzit v US a jejich SW inženýři jsou na úrovni Googlu a Facebooku. Chtějí v Praze najít top fullstack/.NET lidi a jsou ochotni do nich hodně investovat. Co mě zaujalo mnohem víc jsou jejich officy v Barceloně. Mají ještě v Bostonu a Tunisku. Ale že můžete rotovat práci mezi těmito officy, to mi přijde cool. Ještě navíc posílají své lidi na mezinárodní konference, klidně i Web Summit. A to není žádná levná záležitost.

A aby dokázali, že vše myslí vážně, příští týden pořádají menší meetup pro 150 lidí v Node5. Crash Course in Software Craftmanship. Prej tam budou mít i nějaké lidi z Barcelony, tak jsem zvědavá. Tohle by mohlo zajímat #scrummaster #agilecoach #developer ale samozřejmě akce je pro všechny. Já už mám každopádně lístek. Doufám, že se tam s někým uvidím.

###message