KAM JSEM AŽ OCHOTNÁ DOJET ZA ITÁKY

Schválně, víte kde je Jihlava? Do včerejška jsem to snad ani nevěděla. Hodina a půl jízdy z Prahy směrem na Brno. Pražáci jsou zase o něco chytřejší. 

Dostala jsem před 2 měsíci mail od Leoše z GDG Jihlava, jestli nechci přijet prezentovat o hledání práce v IT. Dělala jsem Zagorku, ale popravdě jsem se tam těšila. Skvělá příležitost zase networkovat a poznat nové „oběti“. Den předtím mi bylo na zvracení z trémy, která se dostaví náhle a nečekaně a už jsem to chtěla odvolat. Ale koule vyhrály a jeli jsme.

Na VŠPJ se kromě akce GDG připomínal i případ Babice, takže si posluchači mohli vybrat, na kterou přednášku půjdou. Bylo to hned vedle sebe. Logistika byla dobře vymyšlená.

Celá rozjuchaná po cestě jsem přiběhla do místnosti s Filem, kde už sedělo přesně 34 lidí. (Netrumfla jsem tě, Jirko.) Doufala jsem, že všichni budou hledat práci, ale to bylo čistě zbožné přání. Úvod, PR a můžeme začít.

Klasika: proč musíte neustále hledat práci, kde hledám kandidáty, co je dobré udělat pro svou osobní značku, story s hovnem, osobní hygiena Itáků a jejich umění se vyhýbat očnímu kontaktu až po to, kolik agentury berou za fee. 

Za dotazy jsem rozdávala jahody, abych vyplnila těch 60 minut. Povedlo se! Dokonce bylo dotazů tolik, že jsme to pak museli nechat na pivo. Jahody zmizely. Na Tomášovu prezentaci jsem si sedla dozadu a udělala jsem dobře.

Přišel ke mně sotva 15-letý kluk, postavil se rovně do pozoru a řekl: „Děkuji moc za zajímavou přednášku. Na shledanou.“ Uklonil se a šel.

(Omdlím blahem!)

Pak jsem se dozvěděla, že se jmenuje Honza, je mu 15 let, chodí na gympl, organizuje GDG v Žďáru od 7. Třídy a teď si staví nějaký laser! Děcka, nikdy není moc brzo na to začít. Moje víra v budoucnost lidstva se zase obnovila. Víc takových Honzů a můžem si fandit. Honzo, řekni svým rodičům, že ses jim fakt povedl!

Poprezentačního pivka se zúčastnilo 50% lidí, což je víc než obvykle. Samozřejmě jsme museli dát Ježka, pak japonský Ale, který chutnal jako niva. Vrcholem večera byla diskuze o morfogenetice, kdy se Patrik snažil pomocí pradávných společných genů dostat z Filemona propité promile alkoholu v krvi do sebe, (Nezdařilo se.) a legendární 36 (čtěte šestatřicítka), která vás sveze kamkoliv po Jihlavě. 

Po včerejším dni mohu GDG Jihlava jen doporučit. Po dlouhé době to byl zase highlight meetup, kterého jsem se mohla zúčastnit. Spousta zajímavých a přátelských lidí. Nemám co dodat.

Jen na jednu věc si dávejte pozor. Lojza má očividně v oblibě své hosty sledovat až na penzion, zjistit si tvrdými způsoby číslo pokoje a pak pod záminkou darování vína se Vám podívat dovnitř do místnosti.

   

###message