JAK ZABRÁNIT HROMADNÉMU SPAMOVÁNÍ NA LINKEDIN

Spousta přátel a známých v IT businessu se mě ptala, jakým způsobem omezit irelevantní nabídky od recruiterů na LinkedInu.

No, nejjednodušší způsob je nemít tam profil vůbec. Ale žijeme ve světě sociálních sítí, takže nebýt na LinkedInu je skoro jako neexistovat. A dost možná vás mine nejlepší práce Vašeho života.

Berme tedy v potaz, že jsme všichni na LinkedInu.

Jeden ze způsobů, jak se vyhnout irelevantním nabídkám, je vyplnit přesně svůj profil s informacemi o tom, co děláte a co chcete dělat. Nejlepší je to všechno hodit do summary, které se nachází hned pod „hlavičkou“. Pokud to nějaký recruiter „přehlédne“, aspoň víte, že si váš profil vůbec nepřečetl.

Navrhla bych zhruba takovou strukturu:

Hlavní specializace:

Devstack:

Zájem o:

A cokoliv jiného, co chcete, aby případný recruiter (ne)dělal s vaším profilem. To víte, recruiteři většinou reagují jen na keywords. Když mu naservírujete tyto informace na podnose, máte větší šanci, že vás nebude otravovat se špatnou nabídkou.

Další způsob, jak organizovat tyto emaily z LinkedInu, je si vytvořit speciální email na tyto „záležitosti“; např. LinkedInspam@gmail.com nebo joboffers@seznam.cz apod. Nebo také stačí k email přidat jnovak+linkedin@gmail.com. Všechny tyhle nabídky vám budou chodit na jedno místo a nebude se vám to plést s osobními nebo pracovními věcmi. A když opravdu nehledáte, můžete je smazat všechny najednou.

Nicméně zatím nejlepší a nevtipnější fígl, na který jsem dneska narazila, byl tento:

„Please embed this magic code ‘0112358’​ into message subject (a proof that you have read my profile). Otherwise it will be automatically deleted.“

Geniální! Proč mě to nenapadlo dřív?! Můžu teď konečně jít spát s klidným vědomím, že jsme našli způsob, jak zamezit spamům.

###message